Een importauto kopen zonder eigenaardig verleden koop je bij Spiering & Pluym

Een importauto kopen zonder eigenaardig verleden koop je bij Spiering & Pluym

Winterbanden-featured

Op onze beide filialen merken wij nog wel eens dat mensen wat meer achterdocht hebben bij de aanschaf van een auto die uit het buitenland komt. Dit is deels terecht, maar als je bij een goede autodealer de occasion aankoopt hoef jij je nergens zorgen over te maken. Al onze importauto’s zijn serieus onder de loep genomen en hebben geen verrassingen.

Teruggedraaide tellerstanden, een schadeverleden of missende onderdelen zijn de grootste angsten van mensen die bezwaar hebben tegen het kopen van een geïmporteerde occasion. Dit is echter nergens voor nodig. Anno 2022 worden er steeds meer auto’s uit Duitsland en België geïmporteerd en dat komt vooral omdat de auto’s standaard rijker zijn uitgerust of een lagere kilometerstand hebben. Een ander voor de hand liggende reden is natuurlijk dat Duitsland veel groter is en dus ook het occasionaanbod.

Controleer het verleden van jouw importauto

Het grootste risico wat je loopt bij het kopen van een geïmporteerde auto is dat de auto een schade heeft gehad of de kilometerteller is teruggedraaid. Dit risico maak je onschadelijk door het chassisnummer te checken. Het vin- of chassinummer staat meestal in de deur of onder de voorruit van de auto. Deze code voer je in op bijvoorbeeld carvertical.com hier betaal je een klein bedrag en krijg je de volledige historie te zien, mocht deze ontbreken bij de dealer. Vergeet ook vooral niet als iets te mooi om waar lijkt zijn dat meestal ook zo is. Wij importeren alleen auto’s met volledige onderhoudshistorie en aantoonbare kilometerstanden. De importauto’s die bij ons te koop staan zijn dan ook allemaal gecontroleerd en je hebt nooit te maken met vervelende verrassingen achteraf. Kom gerust langs om een van onze mooie occasions proef te rijden.

Bescherm jezelf tegen een miskoop

Om te voorkomen dat je een miskoop doet zijn er naast het controleren van het vin- of chassisnummer meer dingen waar je op kunt letten. Dit zijn:

  • Controleer het voertuig op gebruikersschade zowel aan de binnen- als buitenkant.
  • Denk gezond na over het bouwjaar en de gegeven kilometerstand. Een auto uit 2010 bijvoorbeeld kan (bijna) nooit een kilometerstand hebben onder de 100.000 kilometer.
  • Zoek uit waar de auto voor gebruikt is en durf het te vragen. Onze importauto’s zijn veelal ex-lease wagens en dus ook volledig onderhouden volgens schema. Een betrouwbare verkoper speelt altijd open boek!
  • Ga op zoek naar foto’s van de auto met het vin-nummer.

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij Spiering & Pluym volg je ons op de verschillende sociale-mediakanalen. Om ons te volgen op Instagram klik je hier, voor TikTok klik je hier en voor Facebook klik je hier.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!