Laten we ons eerst even voorstelen

Dit is wie we zijn

Autobedrijf Spiering en Autobedrijf Pluym gaan sinds 2016 verder onder de naam Spiering en Pluym. Beide bedrijven zijn sinds 1964 (het begin van Toyota in Nederland)  tot 2020 officieel Toyota dealer geweest in regio Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Nieuwerkerk a/d IJssel.

Met een ervaren team van goed opgeleide medewerkers staan we garant voor optimale service en deskundigheid bij zowel de aanschaf, het onderhouden of repareren van uw auto. Al meer dan 60 jaar zijn we lid van de BOVAG, dit is een kenmerk van betrouwbaarheid en kwaliteit wat reflecteert op onze reviews.

3,9 179 reviews

Onze historie

1958 – Spiering staat bekend als merk dealer van Toyota in Rotterdam waar Pluym dit in Pijnacker is. Destijds was Toyota nog relatief klein in Nederland. Pluym was al dealer van Trabant en Wartburg, merken die vandaag de dag niet meer vaak ter spraken komen.

2001 – Beide bedrijven hebben lokaal een goede reputatie opgebouwd door de jaren heen. In dit jaar besloot de eigenaar van Autobedrijf Spiering (Maurice Spiering) een samenwerking aan te gaan met Wim Hofman Auto’s.

2006 – Autobedrijf Spiering krijgt autobedrijf Pluym ter overname aangeboden wegens gebrek aan opvolging. Helmut Pluym stopt binnen autobedrijf Pluym maar was er destijds nog vaak te vinden. Onder een nieuw bewind maar met beide hun eigen naam werden de bedrijven voortgezet, tot groot succes!

2016 – Autobedrijf Pluym zit al sinds jaar en dag in het centrum van Pijnacker. Het pand laat te wensen over omdat het niet meer van deze tijd is. Een veel nieuwe pand komt te koop slechts 5 kilometer verderop (destijds een Saab dealer). Autobedrijf Pluym gaat verhuizen naar de Exportweg 1 in Delfgauw. Helaas konden we daardoor onze dealer activiteiten niet meer voortzetten. Vanuit dit oogpunt is besloten de namen samen te voegen om eenheid uit te stralen en dezelfde service te kunnen bieden die onze klanten gewend zijn.