7 wintertips om zorgeloos de kou te trotseren

7 wintertips om zorgeloos de kou te trotseren

pexels-revac-filmsphotography-325680 (1)

Het winterweer is weer terug van weggeweest en dat betekent ook meer voorzorg tijdens het autorijden. Temperaturen onder nul, sneeuw en ijs zorgen elk jaar weer voor ongemak tijdens het autorijden. We lichten graag even uit wat je wél moet doen, maar ook vooral wat je niet moet doen. Deze zeven wintertips zijn daarom dan ook een must voor elke automobilist.

De volgende zeven wintertips helpen je zonder panne de winter door. Niemand wil de ANWB ’s ochtends bellen voordat hij of zij naar de plek van bestemming gaat. Niet alleen voor de aankoop van occasions ben je bij Spiering & Pluym aan het juiste adres.

Ga voorbereid op pad

In deze koude tijden is het belangrijk om van alle gemakken voorzien te zijn. Je wil je ruiten liever niet krabben met een Cd-doosje. Liever geen ruitenvloeistof die geschikt is voor de zomer die tijdens de vrieskou als Ola-ijsje in het reservoir zit en een bevroren slot ontdooien is een fluitje van een cent met de juiste producten. Wij hebben dan ook een perfect wintersetje van het beroemde Duitse kwaliteitsmerk Sonax. In deze winterkit zit een speciale slotontdooier, een ruitenontdooier-spray en ruitenvloeistof concentraat die tegen extreem lage temperaturen kan. Bij de aankoop van deze winterset krijg je ook een ijskrabber cadeau. Het belangrijkste is in ieder geval dat je de producten in huis hebt en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wintertips
Let op de handrem

Nu het kouder is kun je in een parkeervak de auto beter in de eerste versnelling zetten dan op de handrem. De handrem kan namelijk bevriezen en dan sta je ’s ochtends vast. Dit laatste kan erg vervelend zijn en vaak moeilijk op te lossen zonder professionele hulp.

Sla Carglass deze winter over

Als de voorruit bevroren is moet je nooit heet water over de voorruit heen gooien. Het is natuurlijk erg makkelijk, want de ruit ontdooit bijna gelijk. Er is alleen een groot gevaar en dat is dat de ruit kan barsten als er een kleine beschadiging in zit. Om te voorkomen dat de voorruit volledig bevriest is het handig om een stuk karton of anti-vries scherm tussen de deuren te spannen. De laatste optie is speciale ruitontdooier-spray. Deze zorgt voor een schone en ontdooide ruit in enkele seconden. Van alle wintertips is dit misschien wel de belangrijkste.

Voorzichtig open maken

Niet alleen de voorruit kan bevriezen. De zijruiten zijn vaak ook bevroren tijdens het koude winterweer en als je deze zonder enige voorzorg probeert te open kan het mechaniek beschadigd raken. Maak ook de zijruiten ijsvrij voordat je het raammechanisme bedient. Geef daarbij wat extra aandacht aan de grens van de ruit en rubbers.

De ruitenwisser niet gebruiken

De ruitenwisser kan natuurlijk ook vastvriezen aan de ruit. Als je haast heb wil je misschien dat alles zo snel mogelijk werkt en probeer je zo snel mogelijk de ruit ijsvrij te maken. De ruitenwisser bedienen is alleen geen goed plan, want hierdoor kan kortsluiting ontstaan. De ruitenwisser worden aangestuwd middels een elektromotor en als de ruitenwissers vastzitten kan de 12V-motor doorbranden. Een ander nadeel is dat door het ijslaagje de rubbers van de ruitenwissers beschadigd kunnen raken. Het beste is om de ruit alvorens de rit volledig ijsvrij te maken en te wachten totdat de verwarming en voorruit warm is alvorens de ruitenwissers te bedienen.

Meer lucht in de banden

Een goede bandenspanning is het gehele jaar belangrijk. Door de juiste bandenspanning verbruikt de auto minder, slijt de band minder hard, stoot de auto minder schadelijke gassen uit en is de auto stiller. Door de koude temperatuur in de winter is het verstandig om de bandendruk met 0,2 bar te verhogen om de verlaging van druk te compenseren.

Geduld is een schone zaak

De laatste tip is om wat vroeger van huis te gaan en de tijd te nemen. Je kan de auto wat beter voorbereiden en schoon maken. Je ziet dan beter door de ruiten en komt ontspannen en veilig aan op plek van bestemming. We hopen dat je wat hebt aan deze wintertips en zorgeloos de winter door komt.

Wintertips

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij Spiering & Pluym volg je ons op de verschillende sociale-mediakanalen. Om ons te volgen op Instagram klik je hier, voor TikTok klik je hier en voor Facebook klik je hier.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!