Jaag jezelf niet op onnodige kosten met een duur wasprogramma

Jaag jezelf niet op onnodige kosten met een duur wasprogramma

pexels-tima-miroshnichenko-6873088

Een frisse en schone auto vindt iedereen fijn, maar een duur wasprogramma heeft juist het tegenovergestelde effect. De Duitse ANWB, genaamd ADAC, legt uit waarom. Wij kiezen in ieder geval nooit meer voor het duurste programma.

Wasprogramma’s met bodemreiniging, dat zijn vaak de dure, kunnen zorgen voor schade aan je auto, zo meldt het AD. ADAC vertelt hierover het volgende: ”bij oudere voertuigen kan bij het reinigen van de bodemplaat vocht binnendringen via openingen in de bodem. Moderne voertuigen zijn daarentegen aan de onderkant meestal met plastic bedekt, waardoor het overbodig is om de onderkant te wassen als bescherming tegen corrosie.”

Goedkoop wasprogramma de beste keuze

Natuurlijk heb je bij een duur wasprogramma ook enkele voordelen, maar schade of geld letterlijk door de gootsteen spoelen is niet nodig. Een goedkoop wasprogramma bereikt hetzelfde, maar je moet wel even voorwassen. De voorwas doe je door een schuimlaag alvorens op de auto te spuiten of even langs de wasbox gaan en de hogedrukspuit eroverheen halen. Volgens ADAC is dit dan ook de beste manier om uw auto te wassen.

Wel kiezen voor het waxprogramma

Als je een waxprogramma bij de goedkope variant kunt kiezen moet je dit zeker doen. De waxlaag beschermt jouw trouwe vierwieler tegen vuil, vogelpoep en corrosie. Een waxbehandeling blijft ongeveer drie tot zes maanden zitten. Een professionele sealing die wordt aangebracht door een poetsbedrijf kan zelfs tot een jaar meegaan. Die laatste wordt ook aangebracht op al onze occasions. U bent dan ook verzekerd van een glimmende en schone auto als uw de sleutels in ontvangst neemt.

https://www.instagram.com/p/CkL2Rb9jkKw/
Gebruikersschade

Ondanks dat we onze auto’s het liefst in showroomstaat houden is dit in praktijk bijna onmogelijk. Zo kun je last hebben van steenslag, krasjes en deukjes. Wij kunnen natuurlijk een offerte maken en deze gebruikersschades volledig herstellen bij onze schade-afdeling, maar voor kleine schades kunt volgens ADAC het beste een lakstiftje gebruiken. De nieuw aangebrachte verflaag op steenslag en krasjes voorkomen verdere schade door roest te voorkomen.

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij Spiering & Pluym volgt u ons op de verschillende sociale-mediakanalen. Om ons te volgen op Instagram klikt u hier, voor TikTok klikt u hier en voor Facebook klikt u hier.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!