5 redenen om een hybride aan te schaffen bij Spiering & Pluym

5 redenen om een hybride aan te schaffen bij Spiering & Pluym

Ontwerp-zonder-titel

In een tijd dat auto’s steeds aan strengere emissie-eisen voldoen moeten is het misschien wel een goed idee om voor een hybride aangedreven auto te gaan. Bij Spiering & Pluym hebben we een grote voorraad hybride auto’s van een recent bouwjaar met volledige onderhoudshistorie. In dit artikel noemen we de voordelen van het rijden van een hybride aangedreven auto.

Een hybride wordt zowel op benzine als elektriciteit aangedreven. De techniek bestaat al een paar jaar, maar is anno 2022 goed doorontwikkeld. Je hebt verschillende soorten hybride auto’s. Zo is er de volledige hybride, de half hybride en de plug-in hybride (PHEV). We nemen je even kort mee in wat de verschillen zijn. De volledige hybride is zoals zijn al doet vermoeden een mix van twee werelden. Je kunt met deze auto zowel elektrisch als op benzine rijden. De brandstofmotor laadt tijdens het rijden de accu op. Volledig elektrisch rijden is dan ook mogelijk wanneer de accu volledig is opgeladen. Dit is handig voor korte afstanden waardoor je geen schadelijke stoffen hoeft uit te stoten en niet aan de pomp hoeft te staan. Deze prachtige Toyota Corolla is een voorbeeld van zo’n soort hybride. De half-hybride gebruikt zowel zijn elektrische als brandstofmotor om zo zuinig en efficiënt mogelijk van A naar B te komen. De accu laad je net als bij de volledige hybride niet met een stekker, maar met remkracht. De plug-in hybride, onze persoonlijke favoriet, laad je op met een stekker. Je kunt met deze variant volledig elektrisch rijden, maar ook op de brandstofmotor. Voorbeelden van de plug-in variant zijn de Volkswagen Golf GTE, de Audi A3 e-tron en de Kia Niro.

Voordeel #1: altijd een automatische versnellingsbak

Een groot voordeel van hybride auto’s is dat ze altijd zijn voorzien van een automaatbak. Dit is heerlijk als je veel kilometers maakt of jezelf door druk stadsverkeer moet manoeuvreren. Je hebt met een hybride geen last van een vermoeid linkerbeen. De automaatbak zorgt er ook nog eens voor dat jouw auto zo zuinig mogelijk is. De slimme boordcomputer schakelt namelijk op met een perfecte timing waardoor er geen brandstof verloren gaat.

Voordeel #2: financieel voordelige auto

Het grootste voordeel van een hybride auto is natuurlijk het verbruik. De auto’s zijn daardoor niet alleen milieuvriendelijker, maar ook financieel gezien een betere keus om aan te schaffen. Door de verminderde uitstoot van de hybride kun je profiteren van financiële voordelen, zoals een lager verbruik. Als je bij ons een occasion aanschaft heb je ook het voordeel van een recent bouwjaar met vele opties, waardoor je niet uitgekeken bent op de auto na een paar jaar.

Spiering Pluym
Voordeel #3: fiscaal voordelige auto

Als je een hybride auto met stekker rijdt, zoals bijvoorbeeld de Mercedes-Benz C-Klasse Hybride word je door de overheid een beetje gematst. Er is namelijk zoiets als het halftarief voor de wegenbelasting. Ondanks dat de fiscale regels voor hybride en elektrisch regelmatig veranderen, blijft het halftarief bestaan in 2021, 2022, 2023 en 2024. Dit betekent in praktijk dat je met je hybride auto de helft van de gebruikelijke wegenbelasting betaalt. Loopt de verbrandingsmotor van jouw plug-in hybride op benzine, dan betaal je de helft van het tarief voor benzineauto’s.

Voordeel #4: altijd een parkeerplek

Een vaak vergeten, maar toch praktisch voordeel is dat je een hybride mag parkeren op de speciale parkeervakken voor EV’s en hybrides. Deze komen er steeds meer en zo ben je niet meer uren aan het zoeken naar een plekje in een drukke wijk of stad. Bijkomend voordeel van deze plekken is dat ze vaak voorzien zijn van een laadpaal en je tijdens je dagelijkse bezighouden jouw hybride ook nog eens kan opladen. Win-win!

Spiering Pluym
Voordeel #5: de hybride auto’s van Spiering & Pluym zijn lekker vlot

Door de combinatie van een elektro- en brandstofmotor is een hybride aangedreven auto vaak erg vlot. De auto’s hebben een hoop paardenkrachten en ook als het gaat om trekkracht zit je gebakken. We nodigen je dan ook graag uit om deze auto’s zelf te komen ervaren op een van onze filialen. Het volledige aanbod van hybrides check je hier.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!