De Volkswagen Golf GTE combineert zijn stoere looks met zuinig rijplezier

De Volkswagen Golf GTE combineert zijn stoere looks met zuinig rijplezier

Volkswagen Golf GTE

De Volkswagen Golf GTE is al een tijdje op de markt, maar is in onze ogen een van de betere PHEV’s die er verkrijgbaar is. We kennen natuurlijk de Golf GTI als betrouwbare, snelle en oer degelijke bolide. De Volkswagen Golf GTE doet echter niks onder voor zijn benzineslurpende broertje. Wij namen onze prachtige occasion mee voor een proefrit en we kunnen maar tot één conclusie komen: de Golf GTE is een magnifieke en veelzijdige auto.

Als autoverkopers, maar tevens ook liefhebbers krijgen we van wagens als deze een grote glimlach. Kort samengevat is de Volkswagen Golf GTE een alleskunner die voor elke gelegenheid geschikt is. Of je nu een lange roadtrip gaat maken of elke dag voordelig naar het werk wil rijden, de wagen doet wat je van hem verlangt. Mocht je op zoek zijn naar een sportieve hot-hatchback is de GTE een uitstekende keuze.

De beeldschone Volkswagen Golf GTE

We hebben de wagen in een bijzondere kleur staan. Je kunt de kleur niet definiëren als één en dat maakt hem nou net zo aantrekkelijk. Waar de kleuren van de Volkswagen Golf GTI accenten rood zijn, zijn deze bij de GTE blauw. Niet alleen de kleurstelling van déze wagen is mooi. Elke Volkswagen Golf GTE is uniek gestyled. Het sportief uitgelijnde achterwerk in combinatie met de dubbele uitlaat, de felblauwe remklauwen, de speciale GTE-logo’s en natuurlijk de hoogwaardige led-verlichting maken de wagen een lust voor het oog.

Zuinige krachtpatser

Zoals zijn naam al doet zeggen is de GTE een krachtige auto. De auto doet het zogenaamde 0-100 km/u sprintje in minder dan 8 seconden en de topsnelheid ligt op de 222 km/u. Dit alles wordt geleverd door een 1.4-liter turbomotor die gecombineerd wordt met elektromotor. Je zou denken dat de wagen hierdoor allesbehalve zuinig is, maar niets is minder waar. Met een gemiddeld verbruik van 1.5 liter per 100 kilometer is deze wagen de belichaming van Duits vakmanschap. Natuurlijk moet je de wagen wel opladen om dit verbruik te kunnen halen. Nog steeds doet deze GTE het dan veel beter dan zijn benzineslurpende broertje: de GTI. Die laatste heeft een verbruik van 6 liter per 100 kilometer. De GTE is dus vier keer zo zuinig en doet in prestaties weinig onder.

Luxueus interieur

De Volkswagen Golf GTE heeft net als andere sportieve modellen van Volkswagen een heerlijk interieur waar je zonder problemen uren in kan vertoeven. Door het keyless-go systeem hoef je nooit meer de deuren open te klikken. Dit is natuurlijk handig als je met zware boodschappentassen in je hand staat en even geen handen vrij hebt om de sleutel te zoeken. Op het multifunctionele stuur zit alles binnen handbereik zoals het aanzetten van de cruise control, het volume aanpassen en je kunt verschillende gegevens van de auto checken. De GTE is voorzien van de nieuwste technieken en het interieur straalt luxe uit. Het grote lcd-scherm dat in het midden van de cockpit geplaatst is eigenlijk een kleine computer met ontelbare functies die het rijplezier nog groter maken. Wij zijn tijdens de proefrit verknocht aan de Volkswagen Golf GTE. Simpel gezegd is de Volkswagen Golf GTE is een alleskunner die telkens een glimlach op je gezicht tovert.

GTE occasions bij Spiering & Pluym

Mocht je op zoek zijn naar een sportieve hot-hatchback waar je niet elke dag mee bij het tankstation hoeft te staan is dit dé wagen voor jou. Het is een zuinige variant van de wereldberoemde GTI. De Golf GTE is een bolide waar je een hoop lol mee hebt en die elke dag weer een glimlach op het gezicht tovert. Voor het gehele aanbod aan GTE occasions klik je hier.

Voor de liefhebbers

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!