We zijn onderweg naar een beter klimaat door stekkerauto’s en CO2-arme modellen

We zijn onderweg naar een beter klimaat door stekkerauto’s en CO2-arme modellen

stekkerauto's

Het verkeer op de Europese wegen wordt in rap tempo een stuk schoner. In 2020 was de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s 12 procent lager dan het jaar ervoor, door zowel de verkoop van stekkerauto’s als schonere auto’s met vernieuwde verbrandingsmotoren. Mocht jij op zoek zijn naar een klimaatvriendelijke occasion kom dan gerust langs bij een van onze filialen. Het volledige aanbod is hier te vinden.

Volgens het Europese Milieuagentschap gaat het om de veruit grootste daling in één jaar sinds 2010, toen Europa begon met de toepassing van CO2-normen. Sinds het begin van het verslagjaar gelden strengere uitstootnormen (gemiddeld 95 gr CO2/km voor gewone auto’s, 147 gr CO2 voor bestelauto’s), die de fabrikanten dwingen om schonere motoren te produceren. Dat werpt nu zijn vruchten af en dat is natuurlijk goed nieuws.

De stekkerauto’s

De grootste winst komt van de verdrievoudiging van het aantal verkochte stekkerauto’s (volledig elektrisch en hybride), van 3,5 procent in 2019 naar 11,6 procent in 2020. Ondanks de dalende autoverkopen in dat jaar, als gevolg van corona, werden er alsnog 1.000.000 modellen verkocht.

Volgens het Milieuagentschap blijven daarnaast ook de steeds strengere uitstootnormen een belangrijke CO2-beperker. De meeste autobouwers respecteren die normen, producenten die ze niet hebben gehaald zullen over 2020 samen een bedrag van ruim 500 miljoen moeten ophoesten.

Groot aanbod stekkerauto’s

Bij Spiering & Pluym verkopen we al een lange tijd deze nieuwere modellen. Mocht je op zoek zijn naar een schone auto, kom dan gerust langs op een van onze filialen voor een proefrit en vrijblijvend advies. We zien je graag verschijnen.

Bron: AD

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!