5 redenen waarom jij voor een plug-in hybride moet gaan

5 redenen waarom jij voor een plug-in hybride moet gaan

Plug-in hybride

In tijden dat euro 98 beter 98 euro kan heten is het natuurlijk voordeliger om volledig elektrisch te rijden. Volledig elektrisch rijden heeft helaas alleen nog een hoop haken en ogen. Een goed alternatief is de zogenaamde plug-in hybride.

Mocht je denken dat een plug-in hybride nog steeds dat saaie karakter heeft van de degelijke Jappen uit de beginjaren dan heb je het helemaal mis. Niet alleen ons geliefde Toyota heeft een paar van deze parels op de weg gezet, ook Volkswagen, Audi en Volvo doen een duit in het zakje.

De keuze is reuze

Het vervelende aan volledig elektrische auto’s is dat er nog weinig keus is in de verschillende prijsklassen. Bij plug-in hybrides is de keuze reuze. De PHEV is al wat langer onder ons en veel merken hebben zelfs al meerdere PHEV-modellen in hun catalogus laten noteren. Sommige mensen (net zoals wij) houden van dikke bolides en willen niet een standaard Tesla onder de kont hebben, maar liever een rijk aangeklede Audi, Mercedes, BMW of degelijke Japanner. Oud vertrouwd en nooit fout, zullen we maar zeggen.

Lage CO2-uitstoot

Als we net zoals vroeger met die heerlijke muscle V8-motoren uit the states blijven rijden lopen de ijsberen binnenkort bij ons de showroom binnen. De plug-in hybride is niet volledig groen, maar heeft wel een veel lagere uitstoot dan wagens zonder deze techniek. Dit heeft twee grote voordelen: de eerste is dat emissievrije steden plug-in hybrides toelaten en de tweede is dat je bij aanschaf minder geld aan de fiscus afdraagt en meer aan de wagen zelf.

Krachtig beestje

Een PHEV heeft niet één, maar twee motoren. Normaliter heb je dan een verbruik van 1 liter benzine op 5 km asfalt, maar bij de benzine-stekker combi is dit niet het geval. De auto wordt niet alleen zuiniger, de twee motoren leveren gecombineerd ook een hoger aantal paardenkrachten en koppel. Win-win in onze ogen!

‘Schat, de accu is leeg…’

Met een volledig elektrische auto op vakantie gaan, door het drukke stadsverkeer banjeren of in de file staan kan een hoop stress opleveren. De batterij wordt leger en leger en opladen duurt weer minimaal een halfuur. Niet onze ideale vrijdag, enfin de PHEV rijdt op benzine en elektriciteit. Mocht de accu volledig leeg zijn kun je alsnog zonder zorgen naar je bestemming rijden.

Dé perfecte auto voor in Nederland

De infrastructuur in Nederland is bij uitstek geschikt voor de PHEV. Er zijn snelwegen, maar ook veel dichtbevolkte gebieden. Wij doen er soms wel meer een uur over om van ons ene filiaal naar het andere te rijden, met een benzinemeter die steeds harder daalt. Voor de mensen die in de randstad wonen is dit natuurlijk herkenbaar en ook daarvoor is de PHEV een geschikte oplossing. Een plug-in hybride slurpt gewoonweg minder benzine, in deze tijden is dat natuurlijk een heel groot voordeel.

Ruim aanbod plug-in hybride wagens bij Spiering & Pluym

Mocht je een mooie Audi, Volkswagen, Toyota, Mercedes of BMW zoeken als plug-in hybride heten we graag welkom voor een proefrit en warm bakje koffie. Voor ons huidige aanbod klik je hier. Vergeet ons ook vooral niet te volgen op Instagram om op de hoogte te blijven van ons nieuwste aanbod.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!