Waar let je op bij het kopen van een auto

Waar let je op bij het kopen van een auto

Het vinden van de ideale auto is een hele klus daarom gaan we je erbij proberen te helpen. Internet speelt een grote rol het aankoopproces van een gebruikte auto, voordat iemand een auto aanschaft heeft hij vaak al 24 uur of meer onderzoek gedaan naar de auto die het best past bij zijn/haar keuze. Natuurlijk is elke wens en dus elke ideale auto verschillend, ben je op zoek naar een auto die je zo goedkoop mogelijk van A naar B brengt of zoek je een ruime station met een trekhaak die je mee op vakantie kunt nemen?

Even een shortlist maken

Wat je ook zoekt het is verstandig om een shortlist te maken van je wensen. Hieronder vind je een aantal vragen die je kunnen helpen bij het maken van deze shortlist.

 • Hoe oud mag de auto zijn? Stel je zoekt een auto van 5 jaar oud, geef dan een range aan bijvoorbeeld 4 – 6 jaar. Een 6 jaar oude auto is vaak interessanter geprijsd dan een 4 jaar oude auto.
 • Hoeveel kilometer mag de auto maximaal hebben gereden? Laat het minimaal aantal kilometers los, een auto die minder gelopen heeft mag er altijd bij mits hij een logische NAP (nationale auto pas) heeft. 
 • Wil je een origineel Nederlands geleverde auto of voldoet een geïmporteerde auto? Bij een ingevoerde auto is de historie waaronder de tellerstand vaak onduidelijk. 
 • Rij je een handgeschakelde auto of liever een met een automatische transmissie
 • Waar ga je de auto voor gebruiken en hoeveel kilometer per jaar verwacht je te gaan rijden? Wellicht is een hybride auto interessant of kan je zelfs een zuinige diesel aanschaffen.
 • Heb je ruimte nodig, zit je vaak alleen in de auto of vervoer je vaak mensen? Dit zegt vaak genoeg over het type carrosserie auto dat het best bij je past.
 • Ga je de auto zakelijk of privé aanschaffen? Houd bij zakelijk rekening met marge goederen, je kunt het best een BTW auto kopen. En vergeet niet dat je ook bijtelling moet betalen (vaak 22%).
 • Welke opties kun je niet missen op een auto? Wil je een climate control of liever stoelverwarming. Is navigatie een must of rij je vaak met een aanhanger.
 • Ga je kopen, financial lease of neem je een eigendomslease? Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren van autorijden mogelijk. Denk dus goed na over wat het beste bij je past.
Een betrouwbare auto

Met dit lijst kun je vaak al een aardige selectie maken. Natuurlijk is het belangrijk wat je het meest aanspreekt qua model, het kopen van een auto blijft namelijk gemoeid met een stukje emotie. Los van de looks moet een auto ook blijven rijden en het liefst zonder al te veel onderhoudskosten. Gelukkig hebben wij weer een lijstje waar je uit kunt halen welk merk het meest betrouwbaar is en welke het minst betrouwbaar. 

Betrouwbaar (beste op 1.)

 1. Toyota Verso-S. De beste auto.
 2. Toyota Aygo (2014 – heden)
 3. Toyota C-HR (2016 – heden)
 4. Hyundai i20 (2014 – heden)
 5. Toyota Yaris (2014 – heden)
 6. Toyota Auris (2013 – heden)
 7. Honda Jazz (2015 – heden)
 8. Lexus CT200h
 9. Mazda CX-5 (vanaf 2017)
 10. Suzuki Splash

Bron: consumentenbond

 

 

TAGS :

Geschreven door:

Danny
Danny

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!