Regen, regen en nog eens regen: zo zorg je voor goed zicht in deze natte en koude seizoenshelft

Regen, regen en nog eens regen: zo zorg je voor goed zicht in deze natte en koude seizoenshelft

Goed zicht herfstweer

Het seizoen van slecht weer heeft zijn intrede gemaakt en dat betekent: meer regen, een oogverblindende zon, later licht en eerder donker. Als automobilist moet je natuurlijk scherp zijn en in deze periode nog net even wat meer. Wij geven je even wat ouderlijke raad voor goed zicht en maatregelen die je kunt nemen.

In dit artikel bespreken we hoe jij veilig het natte en koude weer trotseert zonder problemen. Naast occasiondealer geven we ook gratis tips om het leven van de automobilist aangenamer te maken!

Vermoeidheid in de herfst

Het is een bekend fenomeen: het wordt kouder, de dagen worden korter en de zon lijkt ook te zijn verdwenen. In deze periode wordt de wereld er niet mooier op en dit heeft vaak zijn uitwerking op ons. We zijn vaker moe en hebben meer moeite om uit bed te komen. De eerste niet autogerelateerde tip die we je geven is dus om goed uit te rusten. Slaap elke dag minimaal zes uur en rij met een niet té warme airco.

Schone ruiten zijn een must voor goed zicht tijdens het herfstweer

Voor die laagstaande zon en keiharde regen in het gure weer is maar één oplossing: schone ruiten. Een zonnebril is ook handig, maar het belangrijkste is om schone ruiten te hebben, deze krijg en hou je met een simpele oplossing: goede ruitenwissers. Als je geen ruitenvloeistof en goede wissers hebt krijg je strepen, krassen of met zand beslagen ruiten. Deze in combinatie met een laagstaande zon zorgen ervoor dat jouw ritje minder aangenaam wordt. Mocht je dus geen ruitenvloeistof hebben en zijn je wissers niet meer de beste na de warme zomer van 2022, kom dan gerust langs voor een setje nieuwe. Veiligheid is belangrijk en zeker tijdens deze periode. Oh voor we het vergeten, goede ruitenwissers tijdens een stortbui zijn natuurlijk onmisbaar!

Goede banden en bandenspanning

Veel regen en afvallende bladeren betekent natuurlijk gladheid. Zorg er dus altijd voor dat je met goede banden de weg op gaat. Dus mocht het canvas langzaam zichtbaar worden op jouw vierwielige vriend kom dan zeker even langs voor een pitstop. Daarnaast is het in deze koude en natte seizoenshelft extra belangrijk om de banden goed op druk te houden. Dit zorgt voor meer grip, minder slijtage en een lager brandstofverbruik.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!