Dit zijn de 5 mooiste wegen van Europa

Dit zijn de 5 mooiste wegen van Europa

Mooiste wegen Europa

Waarschijnlijk bent u al een keer over de Route du Soleil of Autostrada gereden, maar voor de liefhebbers van lange ritten is het eindeloos rechtdoor rijden geen feestje. Wij zijn groot liefhebbers van het maken van roadtrips en deze mooiste wegen van Europa moet u zeker een keer hebben gezien. Voor de perfecte auto voor een van deze roadtrips bent u van harte welkom op een van onze filialen om een proefrit te maken.

We snappen dat nu het weer wat kouder wordt een roadtrip misschien niet op de agenda staat, maar wat is nu een betere proef voor jouw nieuwe occasion om er een te maken. Deze vijf routes in Europa zijn hartstikke mooi en voor de liefhebbers van lange autoritten plekken voor de bucketlist.

Roemenië: de Transfagarasan

Roemenië is niet het eerste land waar je aan denkt als je een roadtrip gaat plannen, maar daarentegen niet eentje om uit te vlakken. De Transfăgărășan werd door het programma Top Gear uitgeroepen tot de beste weg ter wereld. De weg is een verbinding tussen de historische regio’s Transsylvanië en Walachije én de steden Sibiu en Pitesti. Als je deze weg gaat rijden blijf dan een paar dagen in Sibiu, want deze historische stad is zeker de moeite waard.

Mooiste wegen Europa
Foto: Wikimedia Commons

Noorwegen: Atlantische weg

De Atlanterhavsveien, of Atlantic Road, is onderdeel van de Fylkesvei 64 weg in het Zuidwesten van Noorwegen. Deze Instagrammable-waardige weg gaat langs de kust en over de Atlantische Oceaan. De acht bruggen verbinden de verschillende eilanden en de scherpe bochten door het ruige landschap maken de weg een uit duizenden. Met een beetje geluk kun je zelfs walvissen of zeehonden onderweg spotten. Het is daarentegen niet een hele lange route. De route is slechts 8,3 kilometer lang, dus je bent er ook zo doorheen gereden. De weg is daarentegen wel spectaculair en zal je voor altijd bijblijven.

Mooiste wegen Europa
Foto: Wikimedia Commons

Duitsland: Romantische Straße

Niet al te ver ligt de Romantische Straße in Duitsland. De naam verwijst naar de gevoelens die toeristen krijgen bij het zien van de verschillende middeleeuwse stadjes langs deze route. Op de route kom je langs kastelen, prachtige natuur en gezellige Duitse dorpjes. De 385 kilometer lange begint in Beieren en eindigt bij het Duitse gedeelte van de Alpen.

Mooiste wegen Europa
Foto: Wikimedia Commons

Dé mooiste weg van Europa: Italië, de Stelviopas

De ‘Passo dello Stelvio’, is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze pas is vooral bekend vanwege de wieleretappes in de Ronde van Italië. Vanaf de noordzijde klim je met maar liefst achtenveertig haarspeldbochten naar de top op 1871 meter. Maar deze klim is het meer dan waard, eenmaal boven geniet je van het oogverblindende uitzicht.

Mooiste wegen Europa
Foto: Wikimedia Commons

Frankrijk: Le Passage du Gois

Deze bijzondere weg in Frankrijk verbindt het eiland Noirmoutier met het Franse vasteland. Het unieke aan deze 4.5 kilometer lange weg is dat het twee keer per dag volledig onder water loopt. Je hoeft niet bang te zijn dat je halverwege de weg moet zwemmen. Er wordt met borden precies aangegeven tot hoe laat je de oversteek nog kunt maken voordat het vloed wordt. De passage is ook altijd goed voor spektakel, want er zijn altijd waaghalzen die zich niets van de waarschuwingen aantrekken. Dat is nog eens entertainment.

Mooiste wegen Europa
Foto: Wikimedia Commons

De mooiste wegen van Europa rij je met een occasion van Spiering & Pluym

Mocht je na het lezen van dit artikel staan te popelen om een van deze routes te rijden en daarvoor de geschikte auto nodig hebben, kom dan gerust langs in Rotterdam of Delfgauw. De koffie staat warm en ons advies is altijd geheel vrijblijvend. We hopen u snel te zien. Check hier het actuele occasionaanbod.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!