Besparen op je brandstof doe je zo!

Besparen op je brandstof doe je zo!

Brandstof besparen

Ondanks wat dalende prijzen voor benzine is het tanken van je trouwe vierwieler nog steeds geen leuke bezigheid. Benzine is erg duur en het autorijden wordt er niet bepaalt leuker op. In dit artikel laten hebben we dan ook de beste tips verzameld om zuiniger te rijden en brandstof te besparen.

Als automobilist met gezond verstand snap jij natuurlijk dat je niet met piepende banden moet wegtrekken en het rode gebied in de toerenteller moet aanraken. Hieronder hebben we nog meer dingen genoteerd waardoor jouw trip naar het tankstation wordt uitgesteld.

De juiste rijstand kiezen

Het is verleidelijk als je een wagen met verschillende standen hebt om hem continu in de sportstand te zetten. Echter is dat laatste niet gunstig voor het brandstofverbruik van jouw auto. Het is daarom veel beter om in de economische stand te rijden. Het is ook handig om het start-stopsysteem ingeschakeld te houden. We weten dat dit soms vervelend is, maar het scheelt wel weer een ritje naar het benzinestation en dus ook jouw portemonnee. Oh voor we het vergeten, het continu aan laten staan van de airco zorgt ook voor een hoger brandstofverbruik. De airco uitzetten kan tot wel 10% brandstof besparen.

Cruise control en gas doseren

Als je lange stukken rijdt is het handig om gebruik te maken van de cruise control. Een constante snelheid scheelt in brandstofverbruik en is ook nog eens goed voor je motor. We raden je ook aan om op maximaal 2500 toeren door te schakelen naar de volgende versnelling. Ook dit zorgt weer voor een lager brandstofverbruik. Mocht je al een wat oudere auto rijden is het misschien wel een optie om voor een nieuwere wagen te kijken. Oudere auto’s verbruiken namelijk meer brandstof. Check vooral even onze occasionpagina, want misschien staat er wel een pareltje voor jou tussen.

Brandstof besparen door de juiste bandenspanning

Een goede bandenspanning is zeer belangrijk en kan een hoop schelen, want banden vertegenwoordigen namelijk twintig procent van het brandstofverbruik. De juiste bandenspanning vind je in het onderhoudsboekje, aan de binnenkant van de deur of achter de tankdop.

Ontdoe je bolide van toeters en bellen

Fietsendragers, dakkoffers en andere accessoires zorgen voor extra luchtweerstand. Verwijder deze dus ook als je ze niet nodig hebt. Bijkomend voordeel: het oogt ook mooier. Mocht je een cabrio rijden hou de komende maanden je dak dan maar dicht, want ook dit zorgt voor een vele malen hoger brandstofverbruik. Voor de meest hardtop-auto’s is het van belang om ramen goed te sluiten.

Parkeer achteruit in

Nee, de R op de versnellingspook staat niet voor race, maar voor ‘reverse.’ De reden dat achteruit inparkeren zorgt voor een lager brandstofverbruik is omdat voorruit het parkeervak uitrijden goedkoper is. Een koude motor verbruikt al meer, dus voorruit deze verlaten is goed voor de portemonnee.

Tank bij het juiste tankstation

Mocht dat reservelampje nu toch aan gaan kijk dan vooral even naar de goedkopere tankstations. Deze vind je meestal aan de rand van de stad en op industrieterreinen. De ANWB-onderweg app is ook een handige tool om goedkopere tankstations te vinden in jouw regio.

Brandstof Besparen

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij Spiering & Pluym volg je ons op de verschillende sociale-mediakanalen. Om ons te volgen op Instagram klik je hier, voor TikTok klik je hier en voor Facebook klik je hier.

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!