Bandenspaninnings sensoren (TPMS)

Bandenspaninnings sensoren (TPMS)

Sinds 1 november 2014 wordt elke nieuwe auto standaard voorzien van een bandenspanningen controlesysteem (TPMS). Dit TPMS systeem is een veiligheidssysteem en waarschuwt de berijder met een lampje op het dashboard wanneer de bandenspanning meer dan 20% te laag is of wanneer de spanning is gedaald tot onder de 2 bar. Zo signaleert het TPMS systeem dan ook een lekke band, ruim voordat je dat zelf in de gaten hebt. Zodra het lampje van het het TPMS systeem brandt, moet je meteen op zoek gaan naar een veilige plek om zodoende de banden te controleren. Heb je geen lekke band? dan kan het zijn dat de banden spanning al geruime tijd niet meer is gecontroleerd. Breng dan de band weer op de juiste spanning.

Bandenspanning in de winter periode

Zodra het kouder wordt zakt ook de bandenspannig. Dit komt doordat de lucht als het ware compacter wordt. Het kan dus zo zijn dat het controlelampje op het dashboard dan ook eerder gaat branden. Dit is dan ook de periode dat wij hier veel vragen over krijgen.

Ons advies:

  1. Bij het aanbrengen van de bandenspanning met koude banden (temperatuur als de buitenomgeving), zet ze dan volgens de aanbevelingen van de autofabrikant.
  2. Breng je de bandenspanning aan in een warme garage of werkplaats, voeg dan 0,2 bar (3psi) toe aan de spanning die door de autofabrikant is aanbevolen. Zo zorg je ervoor dat je de koude temperatuur compenseert en met de juiste bandenspanning rijdt.

TAGS :

Geschreven door:

roypluymnl
roypluymnl

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!