5 redenen om voor een Audi A3 e-tron bij Spiering & Pluym te kiezen

5 redenen om voor een Audi A3 e-tron bij Spiering & Pluym te kiezen

Het Duitse merk Audi maakt al jaren prachtige auto’s en de Audi A3 e-tron is daar dan ook geen uitzondering op. De plug-in hybride is niet alleen erg zuinig, ook het verbruik is prettig. We hebben meerdere uitvoeringen op beide filialen staan dus nodigen je graag uit voor een proefrit.

De Audi A3 e-tron werd geïntroduceerd in 2013 en is sindsdien niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De hatchback is meerdere keren gefacelift en de uitvoeringen die wij op onze filialen hebben staan zijn allemaal van een recent bouwjaar en hebben een lage kilometerstand. Als hybride-specialist willen we je dan ook graag vertellen wat deze auto zo onwijs goed maakt.

#1: goed voor het milieu en erg zuinig

Net als andere hybride-auto’s is ook de Audi A3 e-tron beter voor het milieu dan zijn fossiel aangedreven broertje. De auto verbruikt per 100 kilometer 1,5 liter benzine en stoot hierbij 35 gram CO2 per km uit. Dit zijn natuurlijk twee grote pluspunten anno 2022. De pomp hoeft niet meer vaak bezocht te worden en je helpt ook nog mee aan een beter klimaat. Voor dat verbruik moet je wel de batterijen van de plug-in hybride altijd opgeladen hebben voor vertrek, anders verbruikt de Audi A3 e-tron ongeveer 3,8 liter benzine per 100 kilometer. Prettige statistieken in deze dure tijden.

#2: altijd een parkeerplek

Misschien ken je het wel. Je komt van werk thuis en in de wijk is er nergens een plek om te parkeren, maar de elektrische parkeervakken zijn zoals gewoonlijk wel vrij. De traditionele brandstofauto mag hier niet parkeren, maar de Audi A3 e-tron wel en dat is natuurlijk een groot voordeel. Deze plekken zijn vaak uitgerust met een elektrisch laadpunt waardoor je de hatchback ook nog eens kan opladen tot het volgende vertrek.

#3: de luxe Audi A3 e-tron

De A3 is super luxe uitgevoerd. Zo hebben ze allemaal een automaatbak, cruise control, airco, een uitgebreid infotainmentsysteem, verschillende veiligheidssystemen zoals lane control en F1-flippers. Onze modellen zijn veelal uitgerust in S-Line of highline waardoor je optioneel ook nog kan kiezen voor een panoramadak, een Bang & Olufsen stereosysteem, elektrische stoelen of een lederen interieur. We nodigen je dan ook graag uit om een van onze modellen in het echt te bekijken.

#4: krachtige hatchback

De PHEV is niet alleen erg zuinig, goed bepakt en praktisch. De hatchback heeft 204 paarden en 350 Newtonmeter koppel onder de kap. Dit in combinatie met de S-tronic versnellingsbak maakt de auto erg vlot. De auto doet het bekende 0-100 km/u sprintje in 7,6 seconden.

#5: fiscaal aantrekkelijke auto

Als je een hybride auto met stekker rijdt, zoals de Audi A3 e-tron, word je door de overheid een beetje gematst. Er is namelijk zoiets als het halftarief voor de wegenbelasting. Ondanks dat de fiscale regels voor hybride en elektrisch regelmatig veranderen, blijft het halftarief bestaan in 2021, 2022, 2023 en 2024. Dit betekent in praktijk dat je met je hybride auto de helft van de gebruikelijke wegenbelasting betaalt. Loopt de verbrandingsmotor van jouw plug-in hybride op benzine, dan betaal je de helft van het tarief voor benzineauto’s.

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij Spiering & Pluym volg je ons op de verschillende sociale-mediakanalen. Om ons te volgen op Instagram klik je hier, voor TikTok klik je hier en voor Facebook klik je hier.

Bron: Audi

TAGS :

Geschreven door:

DionRoessen
DionRoessen
De energieke jongeling van ons team zorgt dat onze social media er up-to-date uitziet en kan je ook nog is wat vertellen over een van onze prachtige bolides!

niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!