fbpx

Airco onderhoud

Airco onderhoud

Waarom is onderhoud aan het aircosysteem eigenlijk nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan je airco in de zomer en winter periode goed functioneren. Het koudemiddel in je airco systeem neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van je airco neemt daardoor af. Simpel gezegd wordt de airco daardoor minder koud. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Alleen een aircocheck?

Door de airconditioning van jouw auto tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan het aircosysteem. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd en aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt. Werkt de airco niet naar behoren dan is het tijd om het systeem, leeg te halen, te reinigen om alle schimmels uit de leidingen te halen en weer opnieuw te vullen.

Airco – tips

Zorg je tussen de airco- onderhoudsbeurten door zelf ook goed voor je airco dan voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Met deze drie tips houdt je de airco in goede conditie!

Door de airconditioning van jouw auto tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.

  1. Gebruik de airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en hoge reparatiekosten.
  2. Schakel je airco 5 minuten voordat je plaats van bestemming bent uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om goed te drogen en ontstaan er geen vervelende luchtjes.
  3. Zet in de zomer 5 minuten voordat je met de auto gaat rijden alle ramen tijdelijk open. De hete lucht kan dan alvast ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft dan minder hard te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.