Airco Onderhoud

LAAT JE AIRCO TIJDIG VULLEN OM PROBLEMEN TE VOORKOMEN

Veel klanten vergeten dat de airco apart staat van het periodieke onderhoud voorgeschreven door de fabriek. Dit maakt het alleen niet minder belangrijk. Wij adviseren de airco elke 2 a 3 jaar een servicebeurt te geven zodat deze optimaal blijft werken. Bij onze filialen in Rotterdam en Delfgauw hebben we de nieuwste airco apparatuur die een servicebeurt kunnen uitvoeren aan het airco systeem. We noemen het een servicebeurt omdat dit niet simpelweg een kwestie van vullen betreft. Voordat we gaan vullen is het belangrijk om zeker te zijn dat er geen lekkage in het systeem zit, het is namelijk een gesloten systeem en het zou zonde zijn om het bijgevulde airco gas binnen een jaar alweer kwijt te zijn. Het aircosysteem wordt dus leeggehaald, onder druk gezet, getest op lekkages en daarna weer gevuld.

SCHIMMELS IN HET AIRCOSYSTEEM

Naast de werkend houden van de airco is het schoonhouden van de luchtkanalen net zo belangrijk. Bij elke onderhoudsbeurt meten we het aantal micron schimmels dat zich in het aircosysteem bevind, hieruit volgt een advies.
  • < 200 micron – geen actie benodigd
  • >200 – 350 micron – advies kleine airco reiniging 
  • 350 > micron – advies grote airco reiniging
Bij een kleine airco reiniging worden de luchtwegen en het filterhuis gereinigd. Een grote reiniging is iets doeltreffender en richt zich op de verdamper. Beide behandelingen staan los van elkaar, het kan dus zijn dat beide reinigingen verstandig zijn om uit te laten voeren afhankelijk van de vervuiling.

GEÏNTERESSEERD IN EEN OCCASION?

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR AIRCO ONDERHOUD AAN JE AUTO IN ZUID HOLLAND

Bij Spiering & Pluym zijn we van alle markten thuis. Behalve het verzorgen van airco onderhoud, een APK keuring en een onderhoudsbeurt verkopen wij ook tweedehandsauto’s. Bij ons vind je ruim 500 occasions van allerlei merken en in allerlei modellen. Deze kun je eventueel met een drie of vierjarige BOVAG-garantie kopen, zodat je de eerste jaren verzekerd bent tegen hoge kosten. Wil je meer weten over een airco service of een van onze andere diensten? Een afspraak is zo gemaakt. Bel daarvoor naar +31(0)10 456 5656, mail naar info@spiering-pluym.nl of app +31(0)6 131 75260!

Vacatures

Wij zoeken nog nieuwe collega’s!